08-05-2019, 11:37
Neverovatno ali niko na forumu, do sad, nije uradio recenziju DL RDTA atomizera. Verovatno zato što je popularnost RDTA-ova vrtoglavo opala sa pojavom squonker-a. Ali kad sam video ovaj ati na FT-u za 7$ ( još je aktuelan u zelenoj, ljubičastoj, žutoj i crvenoj boji za 7,19$ ) nisam mogao da odolim.
Najavljen je kao zver koja podnosi do 260 W. I stvarno količina vazduha, kad se podesi na maximum je enormna. Ja sam ga iz čiste radoznalosti isprobao na 120 W i radi bez ikakvih problema i nema dry hit-ova ni u najavi a pritom nisam ni otvorio vazduh na maksimum (zapravo ni blizu maximuma
). Sa druge strane vazduh je tako dobro rešen da je moguće koristiti atomizer kao rDL na 20 W (u single coil modu) bez ikakvih problema. Ovako veliki raspon količine vazduha postiže sa dve različite kape - tako da je moguće podestiti vazduh da ide samo ispod grejača, samo sa strane grejača ili i jedno i drugo u isto vreme.
Dolazi sa dva montirana grejača, ja sam svakom od njih skinuo po jedan navoj i bili su spremni na upotrebu. Aroma je po meni (a vidim da se i manje više svi recenzenti slažu) najbolja kad vazduh ide samo odozdo. Čak i kad vazduh ide samo ispod grejača ima dovoljno vazduha za velike snage. Ja ga koristim sa vazduhom od ispod, otvorenim samo na po jednu trećinu, na snazi 40-50 W. Tako se dobije retriktivan DL sa odličnom aromom. Radi na 40 W sa dva grejača ako se prva dva pufa utroše na zagrevanje. Na 50 W radi kao zmaj. Ko hoće da ganja oblake, mogućnosti su bukvalno neograničene.
Kad sam ga koristio na 120 W, vata nije ni za nijansu promenila boju a pola tanka tj 2,5 ml tečnosti je planulo takvom brzinom da sam se šoknuo...
Što se tiče stare boljke (skoro) svih RDTA-ova tj pojave da cure kad je atomizer horizontalno položen, ovde nema ni traga tome, zato što vata tako čvrsto zapuši rupe da nema govora da jedna kap iscuri. Držao sam ga položenog preko noći da testiram. E sad ovo je zbog toga što su grejači koji stižu s njim 3,5 mm tj imaju puno vate, sa grejačima od 2,5 mm sigurno bi bilo drugačije.
Ati dolazi sa dodatnom bazom pa je moguće napraviti (driper) RDA od njega. Rezervni delovi su ok i ima ih dovoljno za dugogodišnju upotrebu. Pakovanje je malo, funkcionalno i rekao bih lepuškasto. Šrafciger i imbus unutra.
Da ne ispadne da je sve med i mleko, punjenje mu je blago rečeno katastrofa. Ja ga punim špricem jer je sve ostalo teško smaranje.
Druga stvar, došao je toliko umuljan u mašinsko ulje da potapanje u sodu i alkohol nije rešilo ništa. Moralo je da padne teško četkanje.
Kvalitet izrade je ok ali je sav nekako tanjušan i na dodir kao limenka, ali ceo gornji deo je od plastike pa se ne pregreva.
Drip tip je upotrebljiv, sedi tri, sledeći put se potrudi
...
Na kraju bih atomizer preporučio korisnicima koji hoće da probaju apsolutno sve moguće DL opcije za male pare, jer stvarno u svim varijantama radi jako dobro/odlično. Mislim da sam se dosta raspisao ako nekog nešto zanima nek pita.
Osnovne karakteristike:
širina : 24,5 mm
visina : 60 mm
zapremina tanka : 5ml (relnih 5 ml ne kao na primer na Avocado-u, gde je 5 ml za pravo 2,5)
težina : 46 g
Najavljen je kao zver koja podnosi do 260 W. I stvarno količina vazduha, kad se podesi na maximum je enormna. Ja sam ga iz čiste radoznalosti isprobao na 120 W i radi bez ikakvih problema i nema dry hit-ova ni u najavi a pritom nisam ni otvorio vazduh na maksimum (zapravo ni blizu maximuma
). Sa druge strane vazduh je tako dobro rešen da je moguće koristiti atomizer kao rDL na 20 W (u single coil modu) bez ikakvih problema. Ovako veliki raspon količine vazduha postiže sa dve različite kape - tako da je moguće podestiti vazduh da ide samo ispod grejača, samo sa strane grejača ili i jedno i drugo u isto vreme.Dolazi sa dva montirana grejača, ja sam svakom od njih skinuo po jedan navoj i bili su spremni na upotrebu. Aroma je po meni (a vidim da se i manje više svi recenzenti slažu) najbolja kad vazduh ide samo odozdo. Čak i kad vazduh ide samo ispod grejača ima dovoljno vazduha za velike snage. Ja ga koristim sa vazduhom od ispod, otvorenim samo na po jednu trećinu, na snazi 40-50 W. Tako se dobije retriktivan DL sa odličnom aromom. Radi na 40 W sa dva grejača ako se prva dva pufa utroše na zagrevanje. Na 50 W radi kao zmaj. Ko hoće da ganja oblake, mogućnosti su bukvalno neograničene.
Kad sam ga koristio na 120 W, vata nije ni za nijansu promenila boju a pola tanka tj 2,5 ml tečnosti je planulo takvom brzinom da sam se šoknuo...
Što se tiče stare boljke (skoro) svih RDTA-ova tj pojave da cure kad je atomizer horizontalno položen, ovde nema ni traga tome, zato što vata tako čvrsto zapuši rupe da nema govora da jedna kap iscuri. Držao sam ga položenog preko noći da testiram. E sad ovo je zbog toga što su grejači koji stižu s njim 3,5 mm tj imaju puno vate, sa grejačima od 2,5 mm sigurno bi bilo drugačije.
Ati dolazi sa dodatnom bazom pa je moguće napraviti (driper) RDA od njega. Rezervni delovi su ok i ima ih dovoljno za dugogodišnju upotrebu. Pakovanje je malo, funkcionalno i rekao bih lepuškasto. Šrafciger i imbus unutra.
Da ne ispadne da je sve med i mleko, punjenje mu je blago rečeno katastrofa. Ja ga punim špricem jer je sve ostalo teško smaranje.
Druga stvar, došao je toliko umuljan u mašinsko ulje da potapanje u sodu i alkohol nije rešilo ništa. Moralo je da padne teško četkanje.
Kvalitet izrade je ok ali je sav nekako tanjušan i na dodir kao limenka, ali ceo gornji deo je od plastike pa se ne pregreva.
Drip tip je upotrebljiv, sedi tri, sledeći put se potrudi
...Na kraju bih atomizer preporučio korisnicima koji hoće da probaju apsolutno sve moguće DL opcije za male pare, jer stvarno u svim varijantama radi jako dobro/odlično. Mislim da sam se dosta raspisao ako nekog nešto zanima nek pita.
Osnovne karakteristike:
širina : 24,5 mm
visina : 60 mm
zapremina tanka : 5ml (relnih 5 ml ne kao na primer na Avocado-u, gde je 5 ml za pravo 2,5)
težina : 46 g

Kapacitet: 432 mAh![[-]](http://forum.vejper.com/images/collapse.png)